OPASTUKSET

Kurpitsatalo ja yhteisöllinen Pispala -opastus (pääosin esteetön)

Pispalan vanhat talot -hanke haluaa kiinnittää huomion Kurpitsatalon tilanteeseen ja esitellä opastuksella niin Kurpitsatalon kuin koko Pispalan yhteisöllistä kulttuuria. Rakennuksen omistaja, Tampereen kaupunki, pohtii parhaillaan Kurpitsatalon kunnostusta ja tilan tulevaisuutta. Talo on toistaiseksi käyttökiellossa. Kurpitsatalosta on kasvanut Pispala-Tahmelan alueen palstaviljelijöiden tukikohta, kaikille avoin kulttuurikeskus ja vehreä keidas.  

Opastuksella paneudutaan talon historiallisiin arvoihin ja pihapiirin merkitykseen viheralueena. Lisäksi tutustutaan kolmeen muuhun Pispalan vanhaan taloaarteeseen, joista yhteen uniikkiin talokohteeseen myös sisältä: Uittoyhdistyksen taloon, eli nykyiseen Rakennuskulttuurikeskus Piiruun.

Tule kuulemaan, mitä tietoa Kurpitsatalon tulevaisuudesta on 28.6 mennessä selvinnyt!

Aika: Perjantaina 28.6 klo 17.

Kesto: noin 1,5 – 2 h

Hinta: 10 e / henkilö (Alle 15 v ilmaiseksi). Maksu kortilla tai MobilePay. Opastuksen tuotto ohjataan Kurpitsatalolle.

Ilmoittautuminen: Ei vaadi ilmoittautumista ennakkoon.

Lähtö- ja päätepiste: Rakennuskulttuurikeskus Piiru (Uittajankatu 10).

Esteettömyys: Reitti ei ole täysin esteetön. Reitillä liikutaan asfaltti- ja hiekkapohjaisilla, paikoin kaltevilla teillä. Reitillä ei kuljeta portaita. Reitillä vieraillaan yhdessä rakennuksessa, jonka sisäänkäynti on noin neljän rappusen korkuinen ja jonka eri huoneiden oviaukoissa on noin 5 cm kynnykset.

Kieli: Opastuksen kieli on suomi.

Säävaraus: Opastus perutaan sään ollessa todella sateinen.

Lisätietoa: Mukaan säänmukainen varustus, hyvät kengät ja oma vesipullo. Rakennuskulttuurikeskus Piirulla mahdollisuus käydä vessassa.

Kysy tarvittaessa: pispalanvanhattalot@piiru.fi

Kesäopastukset 2024

Tule aistimaan vanhaa Pispalaa ja työväenasumisen käytännöllistä kauneutta! Opastuksen aikana tutustutaan viiteen Pispalan vanhaan taloaarteeseen, arvostatuksen saaneisiin katunäkymiin, sekä pääsemme kurkistamaan myös kahteen uniikkiin talokohteeseen sisältä: Lauri Viita -museon työläiskotiin ja Uittoyhdistyksen taloon, eli nykyiseen Rakennuskulttuurikeskus Piiruun. Tervetuloa!

Opastukset kolmena perjantaina:

5.7 klo 13 ja klo 17
12.7 klo 13 ja klo 17
26.7 klo 13 ja klo 17

Opastuksen kesto: 1,5 h.

Hinta: 10 e / henkilö (Alle 15 v ilmaiseksi). Maksu kortilla tai MobilePay.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset ennakkoon. Varaa oma aika sähköpostilla: pispalanvanhattalot@piiru.fi. Kirjoita sähköpostiin varaajan nimi, osallistujamäärä, osallistumisen päivämäärä ja kellonaika (esimerkiksi: Maija Mehiläinen, kaksi osallistujaa, 12.7 klo 13 opastus). Osallistujien määrää rajoitetaan 15 henkeen /opastus, jotta liikkuminen sisätiloissa on sujuvaa.

Lähtö- ja päätepiste: Rakennuskulttuurikeskus Piiru (Uittajankatu 10).

Esteettömyys: Reitti on esteellinen. Reitin varrella kuljetaan useampia portaita. Opastuksella vieraillaan kahdessa eri rakennuksessa, joissa molemmissa on sisätiloissa 5 cm kynnyksiä.

Kieli: Opastuksen kieli on suomi. Englanninkieliset opastukset tilattavissa erikseen (ks. ryhmäopastukset).

Säävaraus: Sateisella kelillä opastusta ei järjestetä. Opastuksen peruuntumisesta ilmoitetaan ennakkoilmoittautumisen tehneille.

Lisätietoa: Mukaan säänmukainen varustus, hyvät kengät ja oma vesipullo. Rakennuskulttuurikeskus Piirulla mahdollisuus käydä vessassa. Piirun puoti myy matkamuistoja.

Kysy tarvittaessa: pispalanvanhattalot@piiru.fi

Ryhmäopastukset

Pispalan vanhat talot -aiheiset opastukset tilattavissa erikseen ryhmille. Ryhmäopastus on mahdollista järjestää erikseen sovittuna aikana. Reittiä suunniteltavissa osin ryhmän toiveiden mukaan.

Hinta: 100 e / ryhmä

Kesto: 2 h

Lisätietoa: Ryhmän minimikoko 2 henkeä ja suurin mahdollinen ryhmäkoko 20 henkeä.

Ota yhteyttä: pispalanvanhattalot@piiru.fi